Consell Social UAB. Carta del President. Via web UAB

imageL’opinió del president
Fundació Alumni i Amics de la UAB: un gran pas endavant i un salt per a la UAB

Fa pocs dies vaig assistir a l’acte de constitució de la Fundació Alumni i Amics de la UAB. Després de molts mesos de feina i amb la col·laboració de moltes persones i organitzacions de la UAB, s’ha pogut crear finalment el que de ben segur serà un dels millors instruments, i dels més eficaços, per a un nou ramp-up de la nostra universitat.

Els nostres alumni ja podran disposar d’una eina que a la vegada pretén ser punt de trobada i també de partida. Com a punt de trobada, els exalumnes i amics comptaran amb un lloc on retornar, compartir, retrobar-se i buscar suports, aliances, partenariats i, fins i tot, seguir la formació permanent que tot professional necessita. Com a punt de partida, la Fundació ha de ser l’eina que ens permeti recuperar el sentit de pertinença, tan important en una institució com la nostra, i també per descobrir nous futurs professionals, per cercar el recolzament del coneixement i l’expertesa d’una universitat d’excel·lència, que s’ha fet a si mateixa i que ara encapçala rànquings nacionals i internacionals.

Per la UAB ja han passat més de 150.000 estudiants al llarg dels gairebé 50 anys de vida de la nostra universitat. Qui millor com a ambaixador de la UAB que l’exalumne i ara professional a qualsevol part del món, per difondre què és, què fa i què vol ser la UAB. Qui millor per ajudar a trobar nous i més recursos per millorar els actius de la universitat, o bé per desenvolupar nous projectes que involucrin aquests dos mons que en ocasions viuen tan a prop i tan lluny a la vegada: la universitat i la comunitat d’exalumnes. Els alumni, en el desenvolupament d’aquests nous projectes universitaris, han de ser els grans receptors i transmissors del que el món ens demana, perquè qui millor que els exestudiants per obrir portes professionals als nostres estudiants i futurs professionals?

La Fundació ha de ser el gran vehicle que ens permeti reforçar la visibilitat de la UAB com a universitat d’excel·lència,i també el gran altaveu del que som, del que volem ser i del que necessitem. Així mateix, la Fundació haurà d’ajudar els òrgans de govern de la UAB en la cerca de recursos, projectes i aliats per potenciar els nivells de la qualitat docent, investigadora i de transferència.

Amb aquestes ratlles vull agrair de tot cor l’esforç i el treball de molts mesos de totes les parts implicades en aquest projecte, i les concessions i renúncies de col·lectius i persones a favor del bé comú de tota la Universitat. Em sento un dels pioners d’aquest projecte, però val a dir que hem estat molts els que d’una manera o altra hi hem col·laborat, i estic orgullósde formar part d’aquesta expedició. Tanmateix, les persones som molt efímeres, així que el més important, i el meu gran desig, és que les properes generacions, amb la distància i els anys, puguin constatar que allò que es va constituir el mes de febrer del any 2016 va representar un gran pas per als alumnes i alumni de la UAB, i que realment va permetre el gran salt d’aquesta universitat tan plural i insigne.

3 de març de 2016

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s