La UAB i el Johan Cruyff Institute col·laboraran en docència, ocupabilitat i cooperació

La UAB i el Johan Cruyff Institute han signat un acord per desenvolupar conjuntament activitats de docència, recerca i acció solidària i social. Les dues institucions han acordat, entre altres objectius, impartir conjuntament un màster en gestió esportiva, crear una càtedra de recerca en col·laboració, també, amb la Laureus Sport for Good Foundation i cooperar en l’ajuda a les persones discapacitades a l’àmbit de l’esport a través de la Fundació Cruyff i la Fundació Autònoma Solidaria.

Aquest acord és el punt de partida perquè, en el futur, ambdues institucions puguin desplegar conjuntament un ventall mes ampli i important d’activitats docents i de recerca tan necessàries per un sector en creixement constant com és l’esport.

Formar professionals capdavanters

En l’àmbit docent, la UAB i el Johan Cruyff Institute impartiran conjuntament el Màster en Gestió Esportiva. Es tracta d’estudis que han estat impartits fins ara pel Johan Cruyff Institute i que, ara, passaran a ser un màster universitari de 60 crèdits ECTS vinculats a la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB. Seran impartits en llengua anglesa i en format presencial, semipresencial i online. Es preveu que la docència comenci el curs 2016-2017.

Aquesta titulació vol preparar professionals capaços d’utilitzar els instruments de gestió esportiva per reconèixer oportunitats de negoci, optimitzar recursos i analitzar informació per a la presa de decisions, entre altres habilitats. A més, es posarà un èmfasi especial en incorporar els principis d’igualtat entre homes i dones, igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal.

El màster es dirigeix principalment a estudiants formats en ciències de l’activitat física i l’esport, administració i direcció d’empreses, economia, màrqueting, turisme o comunicació. Entre les sortides professionals previstes, està la direcció y gestió d’empreses del sector esportiu, la direcció de clubs, la gestió d’esdeveniments i d’instal·lacions esportives, la direcció de programes de màrqueting i patrocini o la creació d’empreses al sector de l’esport, entre d’altres.

D’altra banda, es preveu també la creació d’un curs obert massiu i en línia (coneguts com a MOOC: massive open online course) conjunt sobre patrocini esportiu a Coursera, la principal plataforma de MOOC a nivell mundial, on la UAB ha estat la primera universitat d’Espanya seleccionada per impartir-hi cursos.

Integració al mercat laboral després de la carrera esportiva

D’altra banda, la UAB i el Johan Cruyff Institute crearan en col·laboració també amb Laureus Sport for Good Foundation, una càtedra de recerca dedicada a trobar fórmules per ajudar els esportistes a integrar-se a la societat un cop finalitzada la seva carrera esportiva.

Es vol estudiar els sistemes educatius adients i la integració laboral posterior per assolir aquest objectiu.

Facilitar l’activitat esportiva de les persones amb discapacitats

A més, l’acord preveu que la Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB i la Fundació Cruyff col·laborin en iniciatives per facilitar la integració de persones amb discapacitats en les activitats esportives.

Aquesta col·laboració serà possible gràcies a què les activitats de la Fundació Cruyff i de la FAS en aquest terreny tenen punts en comú. La Fundació Cruyff realitza, entre d’altres, projectes esportius per a nens amb discapacitat. Per la seva banda, la FAS gestiona el programa PIUNE, destinat a realitzar les adaptacions necessàries per garantir la igualtat d’oportunitats davant l’estudi: ofereix serveis com ara acompanyament en vehicle adaptat o adaptacions pedagògiques, curriculars, tècniques, materials, urbanístiques, arquitectòniques i de l’entorn social.

Johan Cruyff Institute

Johan Cruyff ha entès sempre l’esport com una expressió d’alt rendiment, sent jugador, entrenador i també en la seva etapa com a assessor. Traslladar aquesta màxima exigència i professionalitat al món de la gestió esportiva és el que el va portar, el 2002, a crear el Johan Cruyff Institute. Aquesta institució acadèmica d’ensenyament superior, per la qual han passat més de 6.000 alumnes, imparteix màsters, postgraus i cursos en gestió esportiva, màrqueting esportiu, patrocini i mecenatge i negocis i administració del futbol, en les modalitats presencial, semipresencial i online.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s