Jo soc de la UAB. Via La Vanguardia.

imageJo sóc de la UAB

Des que vaig acceptar presidir el Consell Social de la UAB, he tractat d’escoltar amb atenció a totes aquelles persones que han tingut la generositat d’explicar-me les arrels i la història de la casa, i així aconseguir entendre al màxim l’ADN de la nostra universitat. Ara, ja em sento capaç de poder parlar de pertinença.

Dia rere dia descobreixo l’enorme talent que hi ha al nostre campus. Més de 150.000 alumnes han passat per les nostres aules, laboratoris, instituts i hospitals en menys de 50 anys d’història. Malgrat la reducció de pressupostos, tant de despeses com d’inversions, que estem patint en els últims anys, la Universitat segueix present en tota mena de rànquings locals i internacionals, millorant posició en moltes ocasions.

Tot i aquests bons resultats, tinc la percepció que el sentit de pertinença a la UAB és inferior al que una universitat com aquesta mereixeria. És per això que un dels reptes que ens plantegem al Consell Social és donar suport a la potenciació de la xarxa Alumni de la UAB. Qui millor que tots els que han format part de la casa, per exercir d’ambaixadors.

Especialment ara, la universitat necessita suport de tota mena. Ens calen recursos per actualitzar les nostres instal·lacions, tant al campus com en institucions vinculades, així com per potenciar les diferents àrees de recerca i la transferència cap a la societat. Hem d’ajudar els nostres emprenedors a créixer dins l’ecosistema en què vivim, altament competitiu.

A més de ser bons, el nostre entorn més directe ha de conèixer les bondats que configuren la nostra universitat. Els Alumni UAB han de ser els nostres altaveus i el nostre suport. Si volem construir el sentiment «Jo sóc de la UAB», com a segell de qualitat, rigor i valors dels quals és creditora la Universitat, aquesta, amb orgull, ha de mostrar encara més tot el que és.

Bona prova de tot això són les trobades Alumni UAB, com la organitzada el passat 12 de juny, un moment excel·lent on poder fer el kickoff d’aquest ambiciós i necessari projecte. Només junts i alineats podrem aconseguir que els més de 150.000 estudiants que han passat per la Universitat se sentin orgullosos de lluir la seva formació. Ells han de ser els millors divulgadors del que som, fem i pensem. Som de la UAB!

Gabriel Masfurroll
President del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s