Sentit de pertinença: Jo soc de la UAB. Via web UAB

Sentit de pertinença: «Jo sóc de la UAB»

Des que vaig acceptar de presidir el Consell Social de la UAB he tractat, dia a dia, de conèixer, entendre, escoltar i fer tot allò que calgués per aconseguir la immersió necessària que em permetés formar part o, si més no, entendre al màxim què és el que constitueix l’ADN de la nostra universitat. Ara, després de molts mesos compartits amimage image image imageb totes aquelles persones que he tingut la sort de conèixer i que han tingut la generositat d’explicar-me les arrels i la història de la casa, em sento capaç de poder parlar de pertinença.

Dia rere dia descobreixo l’enorme talent que hi ha al nostre campus. Comprovar la intel·ligència i el coneixement que aglutina la UAB és impactant. Saber que més de 150.000 alumnes han passat per les aules, els laboratoris, els instituts, els hospitals i tot l’ecosistema de coneixement que configura l’Esfera UAB, en menys de 50 anys de vida de la UAB, dóna molt que pensar. La presència continuada de la Universitat en tota mena de rànquings, tant locals com internacionals, quasi sempre millorant de posició, és motiu d’orgull. I encara més quan constates que els recursos han minvat en els últims anys i, tot i així, amb l’esforç de tota la comunitat universitària, no solament s’ha mantingut la qualitat sinó que ha augmentat. Aquesta confluència de factors provoca una gran paradoxa: amb recursos escassos, minorats en els anys de la crisi, i malgrat la reducció dels pressupostos tant de despeses com d’inversions, seguim endavant i amb el reconeixement de la feina ben feta. Estem presents de manera continuada, i francament ben posicionats, en prestigioses publicacions, rànquings i distincions, i a més comptem amb uns antics alumnes, els Alumni UAB, de prestigi. Tot i així, tinc la percepció que el sentit de pertinença és inferior al que una universitat com la UAB mereixeria.

Qui millor que tots els que han format part de la casa, que s’han format en el seu si, per exercir d’ambaixadors de la Universitat. La UAB, especialment ara, necessita suport de tota mena. Ens calen recursos per actualitzar les nostres inversions, tant al campus com en institucions vinculades, així com per potenciar les diferents àrees de recerca i la transferència cap a la societat. És imprescindible establir aliances estratègiques amb altres institucions, empreses o persones de prestigi. Hem d’ajudar els nostres emprenedors a créixer dins l’ecosistema en què vivim, altament competitiu. Malgrat l’entorn incert, inestable i fins i tot convuls, és cabdal consolidar i, ara més que mai, reforçar els fonaments bàsics de la UAB. Personalment crec que estem creant les bases per a una nova etapa. Han estat anys molt durs i s’han afrontat amb sacrificis i valentia. Falta només una mica per poder fer un nou take – off, però per a això, i ara és el moment, hem d’apostar i creure en nosaltres mateixos.

Volem treballar per tenir una xarxa Alumni nombrosa i potent, a l’alçada del que és la UAB. Qui millor que les persones formades i fins i tot implicades estretament amb la casa per difondre el que som, el que volem i cap a on anem, i més quan moltes són part important del teixit social del país i poden ser els millors representants de l’excel·lència de la UAB. El Consell Social té la voluntat de recolzar la tasca de potenciació d’Alumni UAB, i què millor que fer-ho juntament amb el disseny de fórmules que ens permetin incentivar el sentit de pertinença.

A més de ser bons, el nostre entorn més directe ha de conèixer les bondats que configuren la nostra universitat. Els Alumni UAB han de ser els nostres altaveus i el nostre suport. Tota mena de professionals s’han format a la UAB i cadascun d’ells, d’una manera o altra, és de la casa. Si volem construir el sentiment «Jo sóc de la UAB», com a segell de qualitat, rigor i valors dels quals és creditora la Universitat, aquesta, amb orgull, ha de mostrar encara més tot el que és. S’ha de ser bo, però també s’ha de fer saber i ser capaç de donar-ho a conèixer.

Un dels reptes que ens plantegem al Consell Social és donar suport, tant com puguem, a la potenciació de la xarxa Alumni de la UAB, i el punt de partida és el proper dia 12 de juny, amb una nova trobada d’Alumni. És una bona oportunitat per fer el kickoff d’aquest ambiciós i necessari projecte. Només junts i alineats podrem aconseguir que els més de 150.000 estudiants que han passat per la Universitat se sentin cofois i orgullosos de lluir la seva formació. Ells han de ser els millors divulgadors del que som, fem i pensem. Som de la UAB!

Gabriel Masfurroll
President del Consell Social de la Universitat Autònoma de Barcelona

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s